Aanbod Lessen

TGV Hellas Tiel bied al gymnastiek vereniging natuurlijk lessen voor gymen/turnen aan voor allerlei leeftijden, wel van 1 t/m 99 jaar, voor zowel jongens als meisjes. Daarnaast bieden wij ook verschillende selectiegroepen aan, zoals jong talent en 1 selectie ploeg heren en 2 selectie ploegen dames (verschillende niveaus). Naast deze gymlessen bieden wij ook andere lessen aan. U kunt hierbij denken aan Dance voor kinderen, Freerunning, Volleybal, Bootcamp en Badminton. Wij zijn hiermee de grootste gymnastiek vereniging van Tiel en omgeving.

Hieronder vindt u een overzicht van al onze lessen.

Lessen Aanbod

Turnen Meisjes

Turnen voor meisjes – De meisjes turnen op de officiële wedstrijdtoestellen, zoals de balk en de brug maar ook andere leuke materialen uit de turnzaal worden tijdens de lessen gebruikt, zoals het wandrek, de ringen en de touwen. Hellas bied op meerdere locaties in Tiel meisjesgym.

Leeftijd: 5 tot 18+

Lestijden: Deze lessen worden voor verschillende leeftijden, niveaus en locaties gegeven. Dit kunt u vinden in ons lesrooster.


Turnen Jongens

Bij Hellas bieden wij leuke gymlessen aan speciaal voor jongens. Tijdens het lesuur wordt er op een speelse manier getraind, de les is opgebouwd in een warming-up, gymmen aan diverse toestellen en de les wordt vaak afgesloten met een spel onderdeel. De lessen worden gegeven door professionele trainers met alle benodigde papieren en ervaring.

Leeftijd: 5 tot 18+

Lestijden: Deze lessen worden voor verschillende leeftijden, niveaus en locaties gegeven. Dit kunt u vinden in ons lesrooster.


Kleutergym

Kleutergym, vanaf 4 jaar. De groep kleutergym bestaat uit jongens en meisjes. De kinderen zijn enthousiast, hebben plezier met elkaar en leren tegelijkertijd de beginselen van turnen, zoals springen, zwaaien, klimmen en rollen. Als de kinderen qua leeftijd of niveau toe zijn aan een volgende stap, stromen zij door naar meisjes- of jongensgym.

Leeftijd: 4 – 5 jaar

Lestijd: Woensdag 14.30 – 15.00 uur

Locatie: Hoofd – Hilversumstraat Tiel


Ouder- Peutergym

Ouder- en peutergym is speciaal voor peuters vanaf ca. 1 jaar, die samen met hun vader, moeder, oma en/of opa, lekker willen bewegen in een gymzaal. Iedere week worden peuters uitgedaagd om te klimmen en klauteren en ook wordt er met muziek gewerkt.

Leeftijd: 1-3 jaar

Lestijd: Woensdag 9.00-10.00 uur

Locatie: Hoofd – Hilversumstraat Tiel


Dames Recreatie

De les van Dames Sr. is bedoeld voor 50-plussers en bestaat uit loopoefeningen, cardio, spieroefeningen en een cooling-down. Verder wordt er afwisselend gewerkt met Pilates ballen, hoepels en dergelijke. Er is een grote diversiteit in de groep. Niet alleen in leeftijd, maar ook in bewegingsmogelijkheden. Dit hoeft echter geen belemmering te zijn om aan deze groep deel te nemen en lekker een uurtje bezig te zijn. Het is een groep waar ook gezelligheid een plaats heeft. Zo worden er regelmatig activiteiten georganiseerd zoals een bingo.

Leeftijd: 50+

Lestijden:

  • Woensdag 20.00 – 21.000 – Hoofd locatie: Hilversumstraat
  • Maandag: 17.30 – 18.30 – Locatie: Passewaay

Goud van Oud

Deze dames en heren hebben vroeger geturnd en hebben dit weer opgepakt. Je kan op je eigen niveau turnen op alle toestellen. Zowel voor mannen als vrouwen.

Leeftijd: 18+

Lestijd: Dinsdag 20.00 – 21.00 uur

Locatie: Hoofd – Hilversumstraat Tiel


Free running

De stad is je speeltuin en een bankje gebruik je niet alleen om te zitten. Herken je dit? Dan is freerunning jouw sport! Als freerunner ervaar je het gevoel van vrijheid, lichaamscontrole en kracht en je bent continu op zoek naar nieuwe moves.

Freerunning is een populaire, spectaculaire en snel groeiende sport. Het is de bedoeling om creatief te zijn met bewegen en vette tricks te doen. Je beweegt door middel van gymnastische technieken. De sport wordt van oorsprong buiten beoefend, maar bij Hellas geven we de mogelijkheid om binnen te oefenen in een veilige omgeving. Indoortrainingen zijn heel erg geschikt om nieuwe of moeilijke elementen te oefenen.

Leeftijd: 9 jaar en ouder

Lestijd: Zaterdag 11.15-13.15 uur

Locatie: Hoofd-Hilversumstraat Tiel

Dance 1

Dance is een groep voor jongens en meiden die willen dansen voor hun beweging en plezier. Vanaf deze leeftijd wordt gewerkt aan de algemene basistechniek die ondersteunend is voor alle dansvormen. Motorische vaardigheden en muzikaliteit worden verder ontwikkeld en getraind. Daarnaast staan ook improvisatie en samenwerking centraal in deze les. De les begint met een warming up, waarbij we ook aan lenigheid en conditie werken. Daarna wordt gewerkt aan de basispassen en improvisatie. Tot slot werken we elke week verder aan een choreografie.

Leeftijd: 6-8 jaar

Lestijd: Zaterdag 10.00-11.00 uur

Locatie: Hoofd-Hilversumstraat Tiel

Dance 2

Dance 2 is een groep voor jongens en meiden die willen werken aan conditie, lenigheid en verschillende dansstijlen. De algemene basistechniek wordt verder ontwikkeld in deze les. Daarnaast zijn coördinatie, muzikaliteit en improvisatie een belangrijk onderdeel van de les.

We beginnen de les altijd met een warming up, waarbij ook aan conditie en lenigheid wordt gewerkt. Vervolgens werken we aan danspassen- en technieken die kunnen worden toegepast in de choreografieën waar we aan werken. Verschillende dansstijlen zoals streetdance/hiphop en modern/jazz komen aan bod. Wekelijks werken we verder aan een choreografie.

Leeftijd: 8-11 jaar

Lestijd: Zaterdag 11.00-12.00 uur

Locatie: Hoofd-Hilversumstraat Tiel

Sport en spel 50+

Hellas biedt sport en spel aan voor 55+. Dit betreft een gemengde groep van mannen en vrouwen, die fanatiek met diverse (bal)sporten aan de slag gaan.

NAH

Gymvereniging Hellas biedt elke woensdagochtend in haar gymzaal aan de Hilversumstraat in Tiel een uur sport & spel aan voor volwassenen met hersenletsel, met sporten als, badminton, knotshockey en grondoefeningen. Hiervoor wordt onder andere samengewerkt met Ziekenhuis Rivierenland Tiel en de werkgroep Tiel van Hersenletsel.nl

Lestijd: Woensdag 10.00-11.00 uur

Locatie: Hoofd-Hilversumstraat Tiel

Bootcamp 18+

Wil je lekker aan de slag om aan je conditie te werken, strakker in je vel te zitten en actiever in het leven te staan. Dan is Bootcamp echt iets voor jou! Tijdens een Bootcamp les train je vooral je grote spiergroepen, wat zorgt voor een optimale verbranding, een strakker lichaam en een goede conditie. Een les waarbij zowel het uithoudingsvermogen als de kracht wordt verbeterd Alle soorten bewegingen en attributen worden gebruikt om de deelnemers conditioneel te “drillen”. Denk hierbij aan springen, push ups, sit-ups, kniebuigingen, gewichten tillen, elastieken trekken. Geen week is hetzelfde, Zo doen de deelnemers de ene week een circuit training d.m.v. obstakels en hindernissen en de andere week het fitness/zumba/tae bo dansen met en zonder gewichten, kortom gegarandeerd zweten!

Leeftijd: 18+

Lestijd: Donderdag 19.30-20.30 uur

Locatie: Hoofd-Hilversumstraat Tiel

Volleybal

Al jaren is volleybal bij Hellas een ontspannende teamsport, waar ook de gezelligheid altijd van de partij is. Op dinsdagavond is de groep gemengd met heren en dames. Op donderdagavond is de groep alleen voor heren. Het volleybal bij Hellas is recreatief er worden op een avond verschillende set gespeeld. De verliezende partij moet het net opruimen.

Leeftijd: 18+

Lestijd: Dinsdag 21.00-22.30 uur Donderdag 20.30-22.00 uur

Locatie: Hoofd-Hilversumstraat Tiel

Badminton

Iedere woensdagavond is het tijd voor een partijtje badminton. De heren spelen in duo’s meerdere sets tegen elkaar en het gaat er fanatiek aan toe.

Leeftijd: 18+

Lestijd: Woensdag 21.00-22.00 uur

Locatie: Hoofd-Hilversumstraat Tiel

Jong talent

Als blijkt dat je bij de recreatiegym een bepaald niveau behaalt, kun je worden uitgenodigd om bij de jong talent groepen extra uren te trainen om zo voorbereid te worden om wedstrijden te gaan turnen. Als blijkt dat het talent zich verder ontwikkelt en turnen leuk vindt, kan er doorgestroomd worden naar de Selectie Heren of Selectie dames. Deelname aan deze groepen geschiedt op uitnodiging of, op verzoek, na een fysieke test.

Selectie dames

Hellas biedt selectie turnen aan op diverse niveaus. Hierbij past een gevarieerd aantal trainingsuren, wat uiteen loopt van 1,5 uur in de week training tot 7,5 uur training in de week. De turnsters van Hellas nemen al jarenlang zeer succesvol deel aan regionale en landelijke turnwedstrijden. De selectie bestaat op dit moment uit circa 90 turnsters. Met plezier, effectief trainen om tot het hoogst haalbare individuele resultaat te komen, is het motto. Trainen in een prettige omgeving met een goede sfeer wordt zeker niet uit het oog verloren en de selectie vormt dan ook een hechte groep. Deelname geschiedt op uitnodiging of, op verzoek, na een fysieke test.

Selectie heren

Hellas is één van de weinige verenigingen in de omtrek met een grote groep jongensleden en biedt voor deze doelgroep selectie turnen aan op diverse niveaus. Hierbij past een gevarieerd aantal trainingsuren, wat uiteen loopt van 2 uur in de week tot 7,5 uur training in de week. De turners van Hellas nemen al jarenlang zeer succesvol deel aan regionale en landelijke turnwedstrijden. Trainen in een prettige omgeving met een goede sfeer wordt zeker niet uit het oog verloren en de selectie vormt dan ook een hechte groep. Deelname geschiedt op uitnodiging of, op verzoek, na een fysieke test.